FAQ (veelvuldig gestelde vragen) (7)
Onze webservice met polisinformatie
  1. In welke gevallen is een polis bij Zorgvergoeding niet bekend

    Als er geen COV bij Vecozo is gedaan kan het zijn dat oudere informatie tevoorschijn komt, dus een Uzovicode en Pakketcode die in het lopende jaar niet meer bestaan.
    We maken op de besloten site onder 'Verzekeraar' bekend welke veranderingen er gelden voor het komende jaar met betrekking tot Uzovicodes
    Enkele softwarepakketten verzamelen polissen en slaan die op, waardoor in dit soort gevallen fouten ontstaan en u van onze database de mededeling krijgt dat die polis bij ons niet gevonden kan worden. Wij zorgen er voor dat we elk jaar eind januari onze gegevens zo goed mogelijk op orde hebben. Dus gaat het mis verwijzen we u naar uw softwareleverancier.
    Ergo: krijgt u die mededeling dan zal met een COV bij Vecozo de juiste gegevens opgehaald moeten worden. Uw softwareleverancier kan u daarin informeren.

  2. Kan ik inzien hoeveel behandelingen er zijn bij bedragpolissen

    Omrekenen van aantal behandelingen bij bedragpolissen binnen de webservice is niet haalbaar, omdat dat van meerdere factoren afhankelijk is als welke vorm van intake er gehanteerd wordt, een verlenging op eerdere behandeling en dan zonder intake, aan huis behandeling of bij specialisaties.

  3. Wat wordt bedoeld met een daglimiet bij opvragen van polissen

    Om onze database te beveiligen en misbruik te voorkomen hebben we een daglimiet ingesteld. Het is ook niet toegestaan hele patientenbestanden in een keer van polisinformatie te voorzien. Ongeacht of softwarehuizen dit willen of niet, we hebben daar een overeenkomst mee dat men dat niet doet. Ook mag men onze gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden dan toevoeging in de patientenkaart. Iedereen heeft bij de aanmelding ingestemd met onze Algemene Voorwaarden en moet zich dan daar ook aan houden.

    Iedere account heeft een limiet in het aantal aanvragen per etmaal voor polisinformatie vanuit de software. Bij de meeste softwarepaketten merkt u daar niets van maar het kan zijn dat toch ineens de limiet is bereikt en dan krijgt u de foutmelding daarover.
    Als u vaker melding van overschrijding ontvangt neem dan contact met ons op dan zoeken we eerst naar de oorzaak daarvan. In de regel moet u gebaseerd op het aantal therapeuten en grootte van uw praktijk uitkomen met wat wij hebben ingesteld. Daarom is het ook van belang dat u het juiste aantal therapeuten aan ons doorgeeft. Het kan echter zijn dat uw account ook door iemand anders gebruikt wordt, dus graag dan overleg. Geef nooit uw inloggegevens door aan derden. Uw account is geldig voor uw praktijk AGB-code

  4. Kan ik inzien hoeveel een patiënt nog tegoed heeft uit zijn of haar polis?

    Nee, dat kan helaas niet, hoe handig dat ook moge zijn.
    Wij maken een polisdatabase aan de hand van Vecozo en alle verzekeraars maar hebben geen online verbindingen met hen en dat zal men ook niet toestaan. In het kader van privacy en veiligheid is het dus geen haalbare kaart om dat te kunnen realiseren.
    Vraag uw patiënt hoe veel behandelingen die al gehad heeft of laat hem/haar dat zelf opvragen bij de verzekeraar. Als u dat laatste doet krijgt u (terecht ook) geen antwoord.

  5. Hoe kan het zijn dat ik zoveel 'missers' heb en wat doe ik daar aan?

    Je mag er op vertrouwen dat onze database dezelfde polissen bevatten als bij Vecozo. De eerste maand van het jaar is daarin nog instabiel, maar daarna moet dat goed gaan. We doen dan maandelijks een update om te zien of er nog mutaties zijn.
    Het is zo dat er vaak polissen bij patiënten staan ingepland die het lopend jaar niet meer bestaan. Ook kan het zijn dat je patiënt ergens anders is verzekerd. We kunnen dat inzien in de opvragingen, die we zeker in het begin van het jaar bijna dagelijks even bekijken. We zien merkwaardig genoeg nog heel vaak oude niet bestaande uzovicodes en ook pakketcodes. Dat is altijd een gevoelg van het feit dat de COV niet goed heeft plaatsgevonden. De combinatie COV bij Vecozo gevolgd door een check in onze database geeft de nieuwste informatie.
    Per softwarepakket kan de werkwijze daarin verschillen overigens en ook dat komen we in de gegevens tegen.

  6. De helpdesk van de verzekeraar beweert een andere vergoeding, wie heeft nu gelijk?

    In de regel werken wij samen met de productspecialisten van alle verzekeraars en dat is onze enige ingang. Wij zullen nooit een helpdeskmedewerker om informatie vragen, we hebben de ervaring dat die er vaak naast zitten.
    Maar natuurlijk kunnen we ook fouten maken en zullen dan in specifieke gevallen contact leggen met onze achterban en dan zullen we uiteraard corrigeren waar dat moet.
    Als u ons hierover een mail stuurt en Uzovicode en Pakketcode staat er niet bij zullen we die mail niet beantwoorden.
    U vindt een link met een vraagformuliertje voor dit specifieke doel onderin onze website.

  7. Kunnen tandartspolissen niet weggefilterd worden?

    Tuurlijk kan dat, bij de meeste softwarehuizen wordt dat al gedaan. In onze database hebben we de volgende indeling:

    • BV  -  basisverzekering
    • AV  -  aanvullende verzekering met Fysio-/Oefen-/Ergotherappie
    • TV  -  pure tandartsverzekering

    Bij Vecozo is die indeling niet gebruikt en zijn zuivere tandartspolissen ook vaak als AV aangeduid, maar als softwarehuizen onze informatie gebruiken kun je natuurlijk wegfilteren wat niet relevant is.
    Dit probleem vindt u op dit moment nog bij Intramed, als u vanuit de verwijzing of de agenda checkt. Kan zijn dat u dan de AV over het hoofd ziet dan. Ga dan altijd via F3 even de patiëntenkaart in en kijk onder het 2e tabblad 'Financieel/Mailing'. Daar vindt u alle beschikbare polissen.

FAQ Zoeken
Extern (RSS) Berichten

»Infobrief zorgvergoeding 2024-2
Beste deelnemer,
»Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2025?
Uitbreiding basispakket zorgverzekering per 1 januari 2025
»Voorwaardelijke toelating tot multidisciplinaire paramedische COVID-herstelzorg vervalt vanaf 1 juli 2024
Per 1 juli 2024 komen nieuwe multidisciplinaire COVID-herstelzorgtrajecten niet meer voor vergoeding in aanmerking.

Publicatiedatum: Thu, 21 Nov 2024 10:16:48 +0100

»Infobrief zorgvergoeding 2024-2
Beste deelnemer, jaarlijkse controle van uw gegevens bij Zorgvergoeding.com..
»Voorwaardelijke toelating tot multidisciplinaire paramedische COVID-herstelzorg vervalt vanaf 1 juli 2024
Per 1 juli 2024 komen nieuwe multidisciplinaire COVID-herstelzorgtrajecten niet meer voor vergoeding in aanmerking.
»Paramedische diagnosecodelijst geactualiseerd
Nieuwe declaratiestandaard opnieuw verschoven!

Publicatiedatum: Thu, 21 Nov 2024 10:16:48 +0100 Details
Team, partners en info-folders
Het nut van onze service

Voor consumenten praktische informatie rond de vergoeding van fysio-, oefen- en ergotherapie door verzekeraars. Zoals de verschillen in vergoeding vanuit de basis- en de aanvullende verzekering, soorten polissen en het eigen risico.



Zorgvergoeding Yt